Kuvars Taşı

Kuvars Taşı

Kuvars Taşı Hakkında

Kuvars taşı aslında, kuvars kristali ya da kristal kuvars olarak tanımlanır.  Kristal kuvars bir kuvars ailesini tanımlar. Ametist taşı, sitrin taşı, krizoprast taşı, kan taşı da bu ailenin üyesidirler. Sertliği 7 olan kuvarsa doğada sıklıkla rastlanabilir. Yer kabuğunun hacminin % 10'undan fazlasının kuvars’dan oluştuğu iddia edilmektedir. Saf kuvars taşı içerisinde yoğun bir şekilde silisyum ve oksijen bulunur. Altıgen prizma şeklinde kristalleşen bu taş, doğada kristal ya da amorf (biçimsiz) halde bulunabilir. İçindeki yabancı maddelerin cins ve miktarına göre, saydam, renkli ya da yarı saydam durumdadır.

Renkleri: Kuvarsın rengi beyaz (süt kuvars), mor (ametist), pembe kuvars, duman renkli, füme  gibi çeşitli renklerde olabildiği gibi içinde rutil iğneleri olan çeşitleri de vardır.

Brezilya, bu taşın anavatanı olarak bilinir. Bununla birlikte Çin, Hindistan ve Türkiye’de de yoğun olarak bulunur. Kuvars kristali Türkiye'de daha çok Antalya'da olmak üzere; Zonguldak, Kastamonu, Yozgat ve Denizli de de çıkarılmaktadır.

Günümüzde alternatif tıpta, sanayide ya da takılar ve süs eşyalarının yapımında çok kullanılan bir mineraldir. Kuvars kristali çevredeki ve vücudumuzdaki radyasyonu toplar. Bilgisayar, televizyon vb. radyasyon yayan ürünlerin yanına bu taş konulduğunda radyasyonu çekerek bizi radyasyonun zararlarından kurtarır. Kuvars kristali, üzerine uygulanan mekanik basınç etkisiyle; kristal yüzeyleri arasında bir elektriksel gerilim üretir. Bu özelliği sayesinde aynı zamanda saatlerde de kullanım alanı bulur.


Fizisel ve Ruhsal Sağlık Üzerine Etkileri


- Duygusal olarak dengeleyici bir unsur olarak etki yapar.
- Bedensel günç ve ernerji kaybına karşı etkileri vardır.
- Zihinsel konsantrasyonu güçlendirir.
- Baş ağrısını hafifletir.
- Göz problemlerine iyi gelir.
- Negatif enerjiden, negatif enerjiye sahip insanlardan korur.
- Hindu felsefelerinde arındırıcı özelliklerinden bahsedilir.
- Kalp ve üçüncü göz çakrasına etkilidir.
- Vücuttaki toksinleri yok etmek ve sindirim bozuklukları, böbrek ve mesane enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olmak ve ishali iyileştirmek için kullanılır.
- Ağrıları azaltır ve ciltte oluşan şişlikleri ortadan kaldırarak -özellikle yanıklarda- ağrılı veya yaralı alanların iyileşme sürecini hızlandırır.

Kuvars Taşının Temizliği

Kuvars taşını temizlemek için, sadece gerektiğinde su ve yumuşak bir sabun veya deterjan kullanmak yeterlidir. Doğrudan ısıya uzun süre maruz bırakılmamalı ve çoğu taşlarda olduğu gibi ağır kimyasallar barındıran temizleyici sıvıları kullanmaktan kaçınılmalıdır.



Kuvars taşı kullanılarak yapılmış tüm takılarımıza göz atın.

Kuvars taşı kullanılarak yapılmış gümüş kolye modellerimiz.

Kuvars taşı kullanılarak yapılmış gümüş yüzük modellerimiz.

Kuvars taşı kullanılarak yapılmış gümüş küpe modellerimiz.

Kuvars taşı kullanılarak yapılmış gümüş set modellerimiz.


Kuvars taşı kullanılarak yapılmış gümüş broş modellerimiz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.